Professors

Apassionats per la música

JOANA PONS, Directora de l’Escola i Pianista.

La seva formació musical s'inicia al Conservatori Municipal de Barcelona. Posteriorment, segueix al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on és alumna d' Àngel Soler. També ha format part de cursos de repertori operístic per a cantants i pianistes de la Universitat de les Illes Balears, havent rebut classes del Mestre Kemal Khan. 

A més a més, ha interpretat el Concert No.3 de Ludwig van Beethoven juntament amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. També ha rebut classes magistrals per part d’Aquiles delle Vigne a la universitat Sommerakademie Mozarteum de Salzburg. 

L’any 2003 entra a formar part del Domingo-Cafritz Young Artists Program a la National Washington Opera sota la direcció general de Plácido Domingo. A partir d'aquell moment, la Joana fixa la seva residència als Estats Units d'Amèrica per tal de rebre les classes magistrals del tenor Domingo, així com de la soprano Sherley Verret. Al mateix temps, amb la motivació de poder treballar al costat de reconeguts pianistes com Carlos Rodríguez, Giovanni Reggioli o Craig Rutember, a més d'altres músics de la Metropolitan Opera House de Nova York.

La Joana Pons ha recollit al llarg dels anys molt bones crítiques i reconeixement en l'àmbit internacional fruit de les seves actuacions a alguns dels principals teatres i ciutats del món: el Gran Teatre del Liceu, el Metropolitan Museum of Art de Nova York, Florència, Siena, Roma o Brasil entre d'altres. 

Els darrers anys els ha dedicat a la docència. 

 

PATRICIA VENTURA, Professora de Piano

Nascuda a Barcelona i llicenciada en el grau de Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, la Patricia estudia el grau de Pedagogia a l'Escola Superior de Música de Catalunya, l'ESMUC. A més, és membre del cor Argentum Vocal Ensemble, així com partícep en diferents projectes musicals d'estil jazzístic i modern. Ha rebut diversos cursos a l'ESMUC en la branca de Direcció Coral aplicada a Educació Primària i Secundària i a dia d'avui, hi cursa classes de Cant Líric i Orgue. 

Professionalment, està totalment vinculada a la docència.

 

RAIMON CASTELLS, Professor de guitarra

En Rai és llicenciat en Summa Cum Laude en Jazz Performance per la Berklee College of Music de Boston, als Estats Units. Ha rebut diverses beques i premis mundialment reconeguts, com el prestigiós Elvis Jones Award o la Berklee World Scholarship Tour. 

Paral·lelament, ha estudiat i tocat amb músics de renom universal. Ha format part de diferents projectes musicals i al llarg dels anys, ha col·laborat en diversos treballs discogràfics com Big Band Vic, Jordi Boixadós, Wednesday Nispers... Alhora realitza gravacions d'estudi a nivell professional per a estudis musicals d'arreu del món i de caràcter internacional. 

Pel que fa a la seva aportació al món de la docència musical, compta amb més de 20 anys d’experiència com a professor, impartint classes de guitarra, baix, solfeig, harmonia, bateria i combo.

  

MARIA RUANO, Professora de violí

La Maria és llicenciada en Violí pel Real Conservatorio Superior de Música de Salamanca. Ha fet cursos d'especialització de violí, així com de música de cambra i orquestra. Al llarg de la seva carrera estudiantil, ha rebut classes magistrals d'Isabel Serrano, Antoine Ladrette o Pedro Gandía, entre d'altres. A més, ha estat seleccionada per a diverses Master Classes amb professors com Hiro Kurosaki, Hagay Saham i Pablo Valetti.

Alhora, ha participat a nivell professional amb l' Orquesta Barroca de la Academia de Música Antigua de Salamanca i l'Orquesta del Consevatorio de Salamanca sota la direcció de Lutz Köller. A més, ha estat membre de FURIUS Musica Orchestra i de la Fundaçao Orquestra Estúdio al Proyecto de Guimaraes, Capital Europea de Cultura 2012. Actualment, col·labora amb l'Orquestra Simfònica del Vallés.

Dedicada a la docència des dels últims anys.

Comparteix aquesta activitat a